Sanitair

naamloos

Het is gebruikelijk (en aan te raden), dat het toilet dagelijks
gepaste aandacht krijgt. Dit is noodzakelijk omdat er in het
toilet plaatsen bevinden waar vuil, kalk en bacterien zich
gemakkelijk kunnen ophopen en vermenigvuldigen.
Omdat het hierbij ook om plaasten gaat waar niet dagelijks
aandacht aan geschonken kan worden (vanwege
bereikbaarheid), is het aan te raden om het sanitaire
periodiek grondig te laten reinigen. We noemen
dit een 'sanitaire diepte-reiniging'.

Dit omvat:

  • Het volledig reinigen van: baden, toiletten, doucheruimtes,
    wasbakken, toiletten, urinoirs en sifons
  • Het repareren van defecte armaturen en/of andere toilet materialen
  • Het zo nodig vervangen van kraanleertjes.

Doordat bacterien zich ophopen ontstaan er vervelende geurtjes die een bezoek aan het toilet niet veel aangenamer maken.

Naast een grondige reiniging van het sanitair verdienen andere ruimtes zoals keukens en pantry's, ook de juiste behandeling. Bedrijfskeukens worden zeer intensief gebruikt en daarom is ook hier het belang van hygiene overduidelijk. Waar met voedsel wordt gewerkt, loert het gevaar voor overlast van klein (bacterien) en groot ongedierte (kakkerlakken, muizen en ratten). Of minder extreem kool- en vetaanslag in en op frituren, bakplaten, gaspitten en heteluchtovens hoopt zich op. Vooral op minder zichtbare plaatsen: afzuigkappen, vetkanalen en afzuigmotoren. Het is daarom verstandig om ook de keuken periodiek grondig te laten reinigen.