duiven pinnen

Duiven pinnen plaatsen

Algemeen

De meeste vogels zijn fraaie dieren, maar bepaalde soorten zoals duiven, meeuwen, kraaien en kauwen kunnen veel vogeloverlast en problemen veroorzaken. Kauwen en kraaien nestelen vaak in dakgoten en schoorstenen. Ze slepen er enorme hoeveelheden takken e.d. naartoe zodat die verstopt raken. Hierdoor kan water schade kan ontstaan. Een duif genereert 14 kg poep per jaar. Deze uitwerpselen kunnen besmet zijn met ziekte-verwekkende organismen. Duiven bijvoorbeeld verspreiden ziekten zoals paratyphus, vogelmalaria en papegaaienziekte. Deze laatste is een vorm van longontsteking die rechtstreeks door duiven aan mensen wordt overgebracht en die mensen fataal kan worden. Daarom is het aan te raden om bij het opruimen van duivenpoep een mondkapje te dragen en handschoenen.

Schade

Bovendien is de schade die vogels toebrengen soms aanzienlijk. De uitwerpselen tasten gebouwen, standbeelden en verflagen aan. Ook veroorzaken duivenpoep en meeuwenpoep een vieze aanblik en raken systemen voor regenafvoer verstopt. Stankoverlast, nestmateriaal en veren bevatten vaak veel insecten, die kunnen leiden tot besmetting. Voorbeelden hiervan zijn teken, vlooien, luizen en mijten. Het geschreeuw van vogels kan hinderlijk zijn voor de omgeving.Het plaatsen van vogelpinnen kan deze overlast aanzienlijk verminderen.

Materiaal en werking

Vogelpinnen zijn kunststof stroken waarop roestvrijstalen pinnen zijn bevestigd. Deze worden aangebracht op rust- en landingsplaatsen van vogels, zodat neerstrijken onmogelijk wordt. Voor een lange levensduur wordt materiaal gebruikt van hoogwaardig materiaal. De kunststof stroken bestaan uit soepel policarbonaat. Dit is bestand tegen UV-stralen, weersinvloeden en stedelijke vervuiling. De metalen pinnen zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrijstaal, die na fabricatie thermisch behandeld zijn. Als vogels de pennen aanraken, veren zij zelf weer in de oorspronkelijke stand terug. Vogels worden niet gekwetst door aanraking van de pennen. Vogelweringsystemen zijn doeltreffend, milieuvriendelijk, weersbestendig en onopvallend. Wij hebben diverse soorten vogelpinnen voor elke situatie een geschikt model.