Damwand reiniging

Damwand reiniging is in de volksmond een breed begrip voor reiniging van de gevel beplating van bedrijfspanden. 90% van alle bedrijfspanden is bekleed met beplating of het nu gaat om geprofileerde platen, sandwich panelen of andere beplating, elke gevelbekleding heeft zijn onderhoud nodig. Wanneer dit op de juiste manier gebeurt dan blijft het gebouw zijn uitstraling behouden. Wordt dit onderhoud te lang vooruit geschoven, dan zal men zien dat de gevel onherstelbaar wordt aangetast door algengroei of ingevreten vervuiling.

Ook wordt er door de fabrikanten van de beplating in de garantiebepalingen een jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud voorgeschreven ten behoeve van het behoud van de toplaag van de beplating.
Wij reinigen met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die het vuil op de juiste manier verwijderen en tevens een beschermlaag achterlaten, zodat het vuil ook weer afgestoten wordt.
De reiniging gebeurt door middel van hoge druk en handmatig borstelen van de beplating, zodat elke plek zijn aandacht krijgt die het nodig heeft, dit in tegenstelling tot machinaal reinigen (borstelmachines).
Tevens kunt u, na het reinigen, kiezen voor een waxbehandeling, zodat het vuil nog minder grip heeft op uw pand.